Поштовани земљаци,

У циљу стварања базе података наших чланова удружења, потребно је да попуните упитник који се налази на нашем сајту. Да бисте приступили упитнику, кликните на дугме “Евиденција чланова” које се налази са леве стране. Испод сваког питања, кликните на “Ваш одговор” и унестите потребне податке. На крају кликните на дугме Проследи.

У протеклим годинама рада Удружења наше активности су биле усмјерене на:

• омасовљавање чланства и стварање базе података о члановима Удружења и расијаним коњичким Србима
  • израду презентације Удружења на интернет сајту www.udruzenjesrbaizkonjica.com, имајући у виду да смо на жалост расијани по бијелом свијету и да се само путем интернета можемо повезати, учинити доброг за коњичке Србе, ма где били
  • пружање помоћи појединцима и породицама тешког материјалног стања, у границама финансијских могућности
  • сарадња са Српском православном црквом, а посебно коњичком парохијом
  • обнова и реконструкција капеле Св. Василија Острошког и Тврдошког на православном гробљу “Мусала” у Коњицу, која је претворена у спомен обиљежје српских жртава у протеклом рату са подручја Коњица, Јабланице и Прозора
  • повезивање са свим завичајним удружењима из Херцеговине и Србије и афирмација рада и постојања Удружења
  • организовање годишњих окупљања, названих „Вече Коњичана“, која треба да прерасту у традиционална

У овој години једна од програмских активности је и прикупљање средстава за обнову храма Св. Василија Великог у Коњицу, који у септембру слави 130 година постојања.

Учинићете нам посебно задовољство и част да у оживљавању и реализацији програмских циљева и активности Управног одбора Удружења, и Ви лично, вашим чланством, допринесете креирању и спровођењу програмских циљева у највећој могућој мјери.

Обзиром да се рад Удружења финансира из средстава чланарина и донација, а у циљу остваривања програмских задатака, износ годишње чланарине можете уплатити на текући рачун број 220-130076-95 Удружења Срба из Коњица и њихових потомака у дијаспори Нови Сад.

Висина годишње чланарине за запослене је 1000 динара, пензионере 500 динара, ђаци и студенти 200 динара.

Захваљујемо Вам се на досадашњој помоћи и искрено Вас поздрављамо.

Предсједник Удружења

Милорад Лазаревић